U bent ingelogd als:

uitloggen

hoofdrubrieken

Aanmelden Sint Maartens College
printlogo

Huiswerkbegeleiding

Studieondersteuning "Lyceo"

In samenwerking met het Sint Maartenscollege biedt Lyceo verschillende diensten van studieondersteuning aan op het Sint Maartenscollege ( locatie Noormannensingel).
Onderstaand wordt er kort ingegaan op de verschillende diensten.

Huiswerkbegeleiding
Huiswerkbegeleiding is meer dan alleen maar huiswerk maken en leren, ook besteden we aandacht aan studievaardigheden zoals plannen, herhalen, structureren en reflecteren. Huiswerkbegeleiding is van maandag t/m donderdag geopend van 13.30u-18.00u en op vrijdag van 13.30u-17.45u. Tijdens deze uren zijn leerlingen welkom bij ons en kunnen ze ook vakinhoudelijke vragen stellen over de stof waar ze op dat moment mee bezig zijn. Het huiswerk wordt gecontroleerd en leerlingen worden overhoord. Wij hebben een vast lokaal ( 3.07). Het is niet nodig voor leerlingen om een omweg te maken of ver te hoeven fietsen, maar kunnen binnen een vertrouwde omgeving hun huiswerk maken en hulp ontvangen bij hun studietaken.  

De huiswerkklas
De huiswerkklas  biedt leerlingen  een  rustig plekje  aan  na  school  voor  drie  dagen  in  de week.  Leerlingen  kunnen  onder begeleiding  werken en  vragen stellen  aan de begeleiding. Het  is een  stuk  minder  intensief  dan  de huiswerkbegeleiding.

Bijlessen
Bijlessen kunnen worden aangevraagd voor ieder gewenst vak. De leerling krijgt dan een bijles begeleider toegewezen waar ze één op één gaan werken om de kennis van dat bepaalde vak op te schroeven en te vergroten.
Bij Lyceo werken we met 5- 10- en 20 uren strippenkaarten. Deze strippenkaarten zijn altijd een kalanderjaar geldig.

Coaching
Coaching is bedoeld om intensief één op één begeleid te worden met alles wat te maken heeft met school. Vooral richten we ons hier met name op de studievaardigheden. Voorbeeld: leerling heeft moeite met het maken van  goede overzichtelijke samenvattingen en wenst alleen hier extra hulp bij, dan kan dat middels een coaching traject.

TWOK
De TWOK is de ToetsWeekOpvangKlas van Lyceo. Leerlingen krijgen dan een rustig plekje aangeboden tijdens de toetsweek waar ze onder begeleiding kunnen leren en vragen kunnen stellen over de leerstof. Overhoring mag gevraagd worden ( is niet verplicht i.t.t. huiswerkbegeleiding). 2 weken voor aanvang van de toetsweek vindt er ook een planmoment plaats.

Even kennismaken of aanmelden?

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een kennismakingsgesprek bespreken we een plan van aanpak en wordt er ook bekeken wat het beste past bij de wensen en behoeften van de leerling om zo efficiënt en effectief mogelijk te werk te gaan. Een intakegesprek is altijd vrijblijvend én krijgt u enkel een idee welke ondersteuning wij kunnen bieden bij de hulpvraag. Mocht het daarna toch gewenst zijn om de begeleiding te starten? Dan zijn er bij Lyceo geen lange wachttijden en kan de begeleiding meestal binnen een week beginnen!

Interesse of meer informatie?

Neem contact op met de vestigingscoördinator van Lyceo, Wilke Engels.

M:           wilke.engels@lyceo.nl
T:            06-20506747

 

naar boven

nieuwstitel


Er zijn geen nieuwsberichten.

toon alle nieuwsberichten

agendatitel


Er zijn geen nieuwsberichten.

toon alle nieuwsberichten