U bent ingelogd als:

uitloggen

hoofdrubrieken

margefoto
Aanmelden Sint Maartens College

Nieuws HAVO/VWO

Informatie avond voor ouders van leerlingen van groep 8

Op maandagavond 10 december jl.  hebben wij de ouders en leerlingen van groep 8 ontvangen op het Sint-Maartenscollege. Als tweede in een reeks van vijf ouder-informatieavonden over het Voortgezet Onderwijs in Maastricht, heette een team van leerlingen en docenten meer dan 400 bezoekers welkom op onze school.

Leerlingen ontvingen de ouders aan de deur, wezen de weg naar koffie, thee en frisdrank.

In de aula werden de ouders welkom geheten door onze locatiedirecteur, de heer Peter Overgaauw, die een korte introductie verzorgde over het Voorgezet Onderwijs in Maastricht en over het Sint-Maartenscollege.

Vervolgens heeft de heer Harry Oomen een bevlogen presentatie gegeven over wat leerlingen en ouders op het Sint-Maartenscollege kunnen verwachten en waar wij als medewerkers voor staan: onze visie op effectief onderwijs, het belang van brede vorming, de tweejarige brugperiode, de begeleiding en de overige speerpunten van school. Daarna waren ouders in de gelegenheid vragen te stellen aan de aanwezige leerlingen en docenten.

Uit de reacties en opmerkingen van ouders en leerlingen mogen we concluderen dat onze gasten positief waren over de opzet van deze avond en dat zij een positieve indruk hebben gekregen van onze school.

De ouders hebben voldoende informatie gekregen, een goede sfeer geproefd, een warme school gezien en professionele, toegankelijke, enthousiaste docenten ontmoet. Onze gasten hebben de aanwezige leerlingen uit de brugklas en de leerlingenraad gevraagd naar hun ervaringen op onze school en waarom zij voor het Sint-Maartenscollege hadden gekozen. Een goede begeleiding van leerlingen, dat is waar het om draait.

Ouders en leerlingen van groepen 7 en 8, maar ook andere belangstellenden, zijn van harte welkom op onze Open Dag.

Noteert u alvast zaterdag 9 februari 2019, tussen 10.00 - 14.00 uur!

Op woensdag 13 februari 2019 is er om 19.30 uur nog een informatieavond voor ouders die, na de open dag, aanvullende informatie wensen over de mavo, havo en het atheneum.

Voor de toekomstige leerlingen organiseren wij een proeflessenmiddag op woensdag 13 februari 2019 van 13.30 uur tot 15.30 uur.

 

naar het nieuwsoverzicht naar boven

nieuwstitel

Aanmelden vanaf nu

Leerjaar 1 mavo/havo/vwo...lees meer

teaser

Mavo op het Sint-Maartenscollege

Onze locatie start in schooljaar 2019/20 met mavo 1...lees meer

teaser
toon alle nieuwsberichten