U bent ingelogd als:

uitloggen

hoofdrubrieken

banner-bonnefooi banner-palet
printlogo

Leerlingenraad S.O.S.

Scholieren Organisatie Sint-Maartenscollege

[ns] sos (thumb)


De leerlingenraad op het Sint-Maartenscollege afdeling HAVO/VWO luistert naar de naam S.O.S.: Scholieren Organisatie Sint-Maartenscollege.
De S.O.S. vormt een directe link tussen leerling en directie en is daarom een belangrijke organisatie binnen de school. Onze school is er niet alleen vóór de leerlingen, maar ook dóór de leerlingen. Zo heeft leerlingenraad een nader te bepalen aantal keren een gesprek met de schoolleiding, in welke  alles besproken wordt wat de leerling aangaat. De locatiedirecteur neemt onze adviezen, meningen en problemen serieus en probeert er ook echt wat aan te doen. Ook bespreken wij met haar nieuwe ontwikkelingen op school. Eén van de taken van de S.O.S. is dan ook de leerlingen vertegenwoordigen en proberen leerlingen met klachten écht te helpen. Om er voor te zorgen dat de S.O.S. op elk moment openstaat voor suggesties en problemen van leerlingen, staat er in de mediatheek de "zeurpot", een klachten- en ideeënbus.

De S.O.S. houdt zich echter niet alleen bezig met klachten van de leerling, maar ook met het organiseren van leuke activiteiten voor de leerlingen. Ieder jaar vinden er weer feesten, activiteiten en acties plaats die het schoolleven nog een stukje aangenamer maken. Zo is er het mondaine Kerstgala, waar leerlingen van klas 3 tot en met 6 in La Caverne de Geulhem, in smoking of galajurk gekleed, de feestdagen kunnen inluiden. Daarnaast wordt er voor talentvolle leerlingen de kans geboden hun kunsten te vertonen tijdens de openpodium-avond ‘Five Minutes of Fame’. Ook een feestelijkheid als Valentijnsdag laat de S.O.S. niet onopgemerkt voorbijgaan. Ieder jaar wordt op 14 februari de school met liefdesverklaringen overgegoten, doordat leerlingen de mogelijkheid wordt geboden een mooie roos naar hun dierbaren te sturen. Dit zijn de belangrijkste activiteiten die de S.O.S. organiseert.
De S.O.S. wordt gevormd door een bepaald aantal actieve leerlingen en wordt begeleid mevrouw Lemeer. Potentiele leden zijn welkom voor een nader gesprek. 

Wil je meer weten over de S.O.S.? Stuur gerust een mailtje naar: sos@sint-maartenscollege.nl of spreek mevrouw Lemeer aan.

naar boven

nieuwstitel

Bezoek vwo 5 Jet-Net Career Day TU Eindhoven op 29 november

...lees meer

teaser
toon alle nieuwsberichten

agendatitel


Er zijn geen nieuwsberichten.

toon alle nieuwsberichten